ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΟΥ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ.

4 ΠΑΤΑΤΕΣ
2-3κουτ.γλυκου μουσταρδα
4 κουτ.σουπας γαλα
2 αυγα χτυπημενα
200gr.cheddar τριμμενο
φυλλα πρασινης σαλατασ για σερβιρισμα
ελαιολαδο
βουτυρο
αλατι,πιπερι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.
Προθερμαινετε το φουρνο στους 180βαθμους.
Με ενα πιρουνι τρυπατε τις πατατες και αλειφετε με ελαιολαδο.
Τις ψηνετε για περιπου1 ωρα μεχρι να μαλακωσουν.
Κοβετε την καθε πατατα στην μεση.Με ενα κουταλακι αδιαζετε το εσωτερικο τους και το ριχνετε σε ενα μπωλ αφηνοντας στο καθε αδειο κομματι πατατας λιγη ψιχα.
Με ενα πιρουνι πολτοποιειτε την ψιχα που αφαιρεσατε και την αναμειγνυετε με 2 κυβους βουτυρο
γαλα και αλατοπιπερο.Προσθεστε στο μειγμα τα αυγα το τριμμενο τυρι την μουσταρδα.Ανακατεψτε ολα τα υλικα μαζι και γεμιστε τα σκαφακια της πατατας με τον πουρε που ετοιμασατε πασπαλιζοντας απο πανω με το υπολοιπο τριμενο τυρι.Ψηστε τις πατατες για 15 με 20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.

Μπορειτε να επισπευσετε το χρονο μαγειρεματος,ψηνοντας αρχικα τις πατατες στον φουρνο μικροκυματων,και στη συνεχεια στο φουρνο για 15 λεπτα τουλαχιστον,για να γινει τραγανη η φλουδα τους.
               
                          ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.

Σχόλια