ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Για οσους δεν εχετε δοκιμασει ακομα τις σακουλες ψησιματος στον φουρνο χανετε!Στο κοτοπουλο εκτος σακουλας τα μπουτια και οι φτερουγες γινονται νοστιμα και ζουμερα αλλα το στηθος παραμενει στεγνο απο μεσα.Η δουλεια της σακουλας ειναι να μην επιτρεπει να βγαινουν εξω η θερμοτητα και να κρατιεται μεσα με αποτελεσμα να ξεκολαει το κρεας απο το κοκκαλο.Με λιγα λογια γινεται ΛΟΥΚΟΥΜΙ.Λοιπον σας γραφω μια συνταγη για κοτοπουλο με σακουλα.Δοκιμαστε την και θα με θυμηθειτε!

ΥΛΙΚΑ

5-6 μπουτια κοτοπουλου ή και στηθος     
4-5 πατάτες
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γλ. μέλι(προαιρετικο)
1 κ.γλ. ρίγανη
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
(μερικες σακουλες εχουν μαριναδα απο μονες τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός πατάτες και κοτόπουλο) μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μαρινάδα (σε μεγάλο σκεύος).
2. Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε ελαφρώς και το βουτάμε στη μαρινάδα. Με τα χέρια μας αλείφουμε καλά κάθε κομμάτι του κοτόπουλου και το βάζουμε στο ψυγείο για 15′-30′.
3. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε κι αυτές μέσα στη μαρινάδα, μόλις βγάλουμε το σκεύος από το ψυγείο. Ανακατεύουμε να αλειφτούν όλα καλά με τη μαρινάδα.
4. Αλευρώνουμε τα τοιχώματα της σακούλας (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, τις πατάτες και τη μαρινάδα.
5. Κλείνουμε τη σακούλα, την τοποθετούμε σε κάποιο σκεύος (καλύτερα πυρέξ) και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C.
6. Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να ψηθεί καλά το κρέας. Θα πρέπει σχεδόν να φεύγει από το κόκκαλο. Αν δεν έχει κοκκινίσει σ’ αυτό το διάστημα, ενώ είναι ψημένο, μπορείτε να σκίσετε τη σακούλα και να το αφήσετε 10′ ακόμα.


               *Για ερωτησεις σχολιαστε.
Κομματας Παυλος!

Σχόλια